AIR FRANCE: גורמה בשמיים - מנות חדשות של השף בעל כוכבי המישלן אוליבייה בלין יוגשו ללקוחות מחלקת העסקים
התפריט המיוחד, שכולו חגיגה קולינרית של המטבח המקומי של מחוז בריטני בצרפת, יוגש בטיסות ארוכות הטווח, וכן בטיסות מישראל לפריז
בת-שבע כביר
החל מה- 1 לינואר 2018, נוסעי מחלקת העסקים של חברת התעופה Air France יוכלו להנות מחוויה קולינרית מיוחדת: השף הצרפתי אוליבייה בלין, זוכה שני כוכבי מישלן, ייצר תפריט של שש מנות גורמה חדשות אשר יוגשו במחלקת העסקים של החברה. המנות יהיו זמינות בטיסות ארוכות הטווח של החברה, וכן בטיסות מתל אביב לפריז.
שש המנות החדשות מציגות את הגיוון הנרחב של מטבח הגורמה הצרפתי בתפריט אחד. בין המנות שיוצעו לנוסעימחלקת העסקים: טלה קונפי בליווי פירה סלרי וסולת כוסמת; ;דג בקלה עם אצות, מימוזת כרישה בויניגרט בזיליקום ולימון; פילה עוף בליווי כוסמין עם חמוציות, אגס קלוי ,ורוטב ציר עוף עם לימון ודבש; בשר בקר עם אנשובי, קונכיות פסטה, גזרים ופטריות; פילה עוף מבושל עם כוסמת, אספרגוס, סלרי וחמאה.
השף אוליבייה בלין גדל במסעדה של משפחתו, "ל'אוברז' דה גלאזיק", אשר נמצאת בבעלות המשפחה מזה 4 דורות. לאחר שיצא לעבוד עם שפים צרפתיים מפורסמים כמו ג'ואל רוביש'ון וז'אק טורל, חזר השף למסעדה המשפחתית ב-1998. בשנת 2005 השיג השף בלין כוכב מישלן ראשון, ובשנת 2010 זכה בכוכב המישלן השני – בזכות כשרונו ומומחיותו הקולינריים, ובזכות נחישותו להפוך את "ל'אוברז דה גלאזיק" למסעדת גורמה הידועה בעולם כולו. בתור שגריר חבל בריטני בצרפת, השף בלין מקפיד להבליט את התוצרת המקומית, אותה הוא משדרג באמצעות הכישרון, היצירתיות, ויכולת ההמצאה שלו. השף בלין מחובר לשורשיו ולתרבותו, וידוע כמי שמצליח להפיק את המרב אף ממוצרים פשוטים כמו כוסמת, וזאת על ידי שילוב הטעמים והמרקם בדרכים מקוריות ומפתיעות.

